Uncategorized

Advent

IMG_1357Valle sentrum klokka 9.00 1 desember 2015

Ok jeg veit det, den forrige posten het jeg venter og nå heter denne advent. Aksepter at dette er ventetiden, men prøv å finne på noe hver dag som korter ned ventetiden. Vi har alle fått beskjed om å leve i nuet. Nuet mitt nå innebærer blant annet å planlegge hvordan litt av neste år for DNT Sør skal se ut. Det er mye godt i vente. Det å planlegge alle disse godsakene som kommer, er halve jobben. Når en sitter slik å ser for seg hvordan det skal bli på tur, er det fort gjort å ønske at det var allerede i mårra. Det å planlegge slike turer er litt som å lage smultringer til jul. Bare at du må spare alle sammen og en kan ikke spise noen av de ferske, deilige, varme smultringene som nettopp er ferdige. En må legge dem i fryseren og glede seg til å ta dei fram seinere. Alle vil vel forstå det at en har sjukt lyst på bare en liten smultring nå. Bare en.

Heldigvis så har jeg en sånn liten smultring. To ganger har jeg vært med natur og miljø valgfag på Valle ungdomskole for å rydde sti. Vi har tatt utgangspunkt i en fin eksisterende sti og forlenger den litt for å komme innpå veien lenger oppi. Planen er å få løypa dugelig til sykling. De to mandagene har jeg fått to timer ute i skogen med frisk luft og målrettet arbeid. Da får jeg tilfredsstilt smultringsuget mitt. Jeg trur de fleste elevene også liker smultringen.

IMG_1347Her ryddes det til sti.

Tilbake til neste års turer. Allerede i vinter er det flere ting å se fram til. For de som aldri fikk oppleve nittitallet blir det camp på Bjørnevasshytta i vinterferien. 12 til 16 åringer kan være med på vinter camp spekkfull av gama. (for ikke lokale, gama har ingenting med det som skapte Hulk, det er bare moro). Vi tar med ski og truger alle på tur, hvor leik og kunnskap går sammen som hånd i hanske. Så det er bare å sette av starten av vinterferien.

I fjor oppnådd jeg et av vinterens store mål å fikk kjørt Hengjefjell sine 1000 høydemeter ned. Det er tilogmed delvis dokumentert her. Det hersker liten tvil i mitt sinn om at dette skal gjentas og jeg kan godt ta med meg et følge. Derfor blir det tur til Stavskar med fokus på ski kjøring. Dette blir en eksklusiv sak som vil gi deg godfølesen  i sjela når du sitter å mimrer, mens du er solbrent og har svidde sommerkoteletter på grillen i juli. Det kan være ganske trist på den tia av året. Derfor gjelder det å fylle opp med gode opplevelser vinterstid. Jeg vil påstå at en får satt inn en god slump på trivselkontoen på denna turen.

IMG_0766Slik var det sist vi gikk topptur på Hengjefjell

Det er flere godbiter denne vinteren. For min egen del har jeg tegna inn linjer jeg ikke har kjørt før inn på kart, som jeg vil gjennomføre denne vinteren. Skulle det være slik at du sitter og leser dette samtidig som du tenker, det skulle jeg likt meg å vært med på. Send meg en e-post på sondre@dntsor.no så ser vi hva som skjer.

Men det er flere årstider her til lands og når isen er borte ser jeg fram til å få brukt kanoen på noen fine turer. Blant annet skal vi en tur til Rågeloni hvor jeg har til gode å ha vært ennå. Der blir både turen inn og destinasjonen noe å se fram til. Rågeloni har flott sandstrand og er like idyllisk som Andersen på sin cabincruiser. I tillegg til  dette kommer jo ungdomcampene våre og mange andre faste arrangementer. Det blir sykling og jeg trur vi skal få til en veldig god fisketur.

DSC_0412Hadde teknikk trening for meg sjøl her om dagen. Skal bli bra til sommeren.

Advent er å vente. Advent betyr at noe skal komme. I utgangspunktet så er det baby Jesus bare så det er sagt. Advent er forberedelser på det som kommer. Det er akkurat det jeg holder på meg også. Nå har jeg også gitt deg en smakebit, så kan du forberede deg også til moroa i vente. Meld deg inn, kom deg ut og bli med.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s